Sphero BB8 challenge – introductiedag Pabo

En we zijn weer los! Vorige week kon ik (eindelijk!) weer eens met de robots op pad. Bij de introductie van de eerstejaars van Pabo NHLStenden Groningen heb ik een ‘scheve bowlingbaan’ uitgezet. De studenten moesten Sphero BB8 zo programmeren dat deze in één run zoveel mogelijk kegels omgooide. Een ontzettend leuke challenge waarbij veel gedrevenheid te zien is. In het gesprek na de challenge hebben vragen besproken zoals: Wat leer je hiervan? En wat leren kinderen hiervan? (Veel meer dan alleen programmeren! ) Wat merk je bij jezelf (houding, leren) bij deze challenge?

Hopelijk kunnen we dit jaar nog veel meer van dit soort challenges en andere activiteiten (fysiek!) gaan doen!

Sphero BB8 challenge – introductiedag Pabo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *