Vanwege de week van de mediawijsheid posten we elke dag een bericht over dit onderwerp.

Vorige week hebben 3e jaars pabo-studenten in het leergebied Mens, Natuur & Technologie gewerkt aan het onderwerp Mediawijsheid. Zij hebben nagedacht over het geven van een invulling aan het thema ‘Like & Cancel’ van de week van de mediawijsheid. Vandaag posten we het interessante ontwerp van Ruben en Emily:

“Wij hebben een workshop gemaakt over bewerken van foto’s en is dat dan nog wel de werkelijkheid? Het laat de kinderen zien wat voor vertekend beeld ze binnen krijgen door sociale media. Zijn de likes eerlijk of zouden we dit moeten cancelen?”

Op www.weekvandemediawijsheid.nl vind je meer informatie over het thema ‘Like & Cancel’. Doe jij mee aan de week van de mediawijsheid? Dan kun je dit inzetten voor Digitale Geletterdheid. Kijk hiervoor o.a. bij de ‘blocks’ en de ‘ict bekwaamheidseisen’.

Week van de me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *