Nieuwe block: ChatGPT

Met de ontwikkeling van ChatGPT krijgen we steeds meer zicht op de (toekomstige) mogelijkheden van technologie. ChatGPT is inmiddels in staat om op basis van een vraak teksten te produceren die nauwelijks afwijken van teksten zoals deze door mensen worden geschreven. Enerzijds levert dit vraagtekens op over hoe we kunnen herkennen wat écht is, wat niet, en maakt technologie ons als mens niet ‘dom’? Anderzijds kan het gezien worden als een enorme database waar informatie in en inspiratie in gevonden kan worden.

Criteria voor de block ‘ChatGPT’:

Je ontwerp met behulp van ChatGPT een onderwijsactiviteit voor leerlingen waarbij je ChatGPT enerzijds als creatief hulpmiddel inzet voor zowel leerlingen als je eigen professionele ontwikkeling en anderzijds bij zowel leerlingen als in jouw eigen rol als leerkracht werkt aan digitale informatievaardigheid. De ontworpen onderwijsactiviteit voer je uit en je evalueert de gestelde (les)doelen.

Nieuwe block: ChatGPT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *