Voor ‘digitale geletterdheid’ in de propedeutische fase en ‘digitale didactiek & mediawijs’ in de hoofdfase/afstudeerfase is een nieuw ‘digitale didactiek & mediawijs – bekwaamheidsmodel’ ontwikkelt (ook wel bekend als ‘ict-bekwaamheidseisen).  In het nieuwe model zijn de ict-bekwaamheidseisen gecomprimeerd tot een overzichtelijker geheel en zijn de gebruikte termen geactualiseerd. Ook bevat het nieuwe model suggesties waar je aan kunt denken bij de bekwaamheidseis. Het niveau van de bekwaamheidseisen is gelijk gebleven aan de vorige versie. 

Het nieuwe model is te vinden op ict.pabonhlstenden.com en mag je dan ook direct gebruiken in de uitwerkingen voor de blocks. Het nieuwe model (versie september 2024) en het vorige model (versie t/m augustus 2024) zijn beiden beschikbaar 


Heb je digitale geletterdheid in de propedeutische fase afgerond en werk je nu in de hoofdfase?  
Dan mag je voor de blocks die je vanaf nu aanvraagt verwijzen naar ict-bekwaamheidseisen in de ‘versie september 20204’. Eerder ingeleverde en/of gevalideerde blocks hoef je de verwijzing in de uitwerkingen niet van aan te passen.

Ben je momenteel uitwerkingen aan het maken voor de blocks in de propedeutische fase? 
Dan hoef je de uitwerkingen niet aan te passen en mag je nog steeds de blocks aanvragen met de verwijzing naar de (ict-)bekwaamheidseisen in de versie t/m augustus 2024. 

Ben je momenteel uitwerkingen aan het maken voor de blocks en heb je al verwezen naar ict-bekwaamheidseisen uit de versie t/m augustus 2024? Dan hoef je dit niet aan te passen en mag je nog steeds de blocks aanvragen met de verwijzing naar de versie t/m augustus 2024. 

De versie t/m augustus 2024 mag je nog naar verwijzen tot uiterlijk 31 januari 2025. Daarna wordt deze versie offline gehaald en alleen nog maar gewerkt met de versie ‘september 2024’. 

Zijn er vragen of twijfel je wat er voor jou geldt? Loop dan even langs je docent of stel je vraag via de mail. 

Nieuw Digitale Didactiek & Mediawijs Bekwaamheidsmodel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *