Op Kindcentrum Het Krijt bevindt zich Makerspace Assen, dé plek van CKC Drenthe waar kinderen vanuit het vakoverstijgende STEAM-concept op een integrale en betekenisvolle manier de kennis, vaardigheden en houding ontwikkelen die ze nodig hebben in de 21e eeuw. Dit doen we via de methodiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren.

In samenwerking met de Makerspace van CKC Drenthe zijn er twee nieuwe blocks in het aanbod bij gekomen:

– Digitale Geletterdheid & Makerspace: Je draait mee tijdens een activiteit in de makerspace en ontwerpt en verzorgt minimaal één STEAM-challenge (in de makerspace of in je eigen klas) waarin leerlingen toewerken naar het functioneel kunnen toepassen van apps en software.

– STEAM & Makerspace: Je draait mee tijdens een activiteit met leerlingen in de Makerspace. Op basis van de gehanteerde werkwijze van de Makerspace – STEAM en Onderzoekend & Ontwerpend Leren – ontwikkel je een onderwijsactiviteit voor je eigen klas. Gemaakte keuzes verantwoord je, het ontwerp voer je uit en deel je met de Makerspace.

Zie voor meer informatie de ‘blocks’ op ict.pabonhlstenden.com

Blocks Makerspace CKC Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *